Geen producten (0)
Geen producten (0)

Lacq Decowax 370ML

€ 17,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd Voor 15:00 besteld = Verzonden
Specificaties
Productcode 2346-3914
Omschrijving

Lacq Decowax is een was waarmee houten oppervlaktes onderhouden kunnen worden. Decowax wordt op ambachtelijke wijze gemaakt op basis van een 60 jaar oude, bewezen receptuur. Het samenspel van zuivere terpentijn, natuurlijke bijen en carnauba was zorgen voor een unieke uitstraling in glans, structuur en kleurbeleving. Decowax zorgt voor een beschermende laag en vult kleine oneffenheden in het oppervlak op.

Decowax reinigt, beschermt en conserveert houten oppervlaktes. Een behandeling met deze was zorgt voor een mooie glans en opvulling van oppervlakkige vlekken en krasjes. Met Decowax kunnen felle kleuren getemperd worden, kan een antiek of vergrijsd patina aangebracht worden, of juist een gebleekt kalkeffect worden gecreëerd. Ook kan de wax gebruikt worden om onbehandeld hout een kleur of uniek effect te geven. Met de Decowax metallic kleuren kunnen er prachtige sprankelende effecten toegevoegd worden aan het houten oppervlak. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Leverbaar in 370ML verpakking.

Eigenschappen
Vochtregulerende werking: Ja
Bescherming in jaren: 5 jaar
Substantie: Vast

Gebruiksdoel
Houten meubelen
Houten vloeren
Beschermede toplaag op krijtverf

Toepassing
Binnen

Verdunning
Het product is gebruiksklaar en hoeft dus niet verdund te worden.

Verbruik
Ca. 6 m² per blik, afhankelijk van de ondergrond en wijze van aanbrengen.

Gebruiksaanwijzing
Ondergrond: Decowax hecht alleen op een poreuze ondergrond zoals onbehandeld hout of een poreuze verfsoorten zoals krijtverf. Voor toepassing van Decowax zal een gladde laklaag eerst verwijderd moeten worden. Hout is een natuurlijk product, het resultaat en de kleurbeleving kan per ondergrond verschillen.

Verwerking: Decowax aanbrengen met een kwast, spons of met een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf. Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak en veeg na ongeveer een half uur de overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne, egale laag overblijft. De was kan zo in de ondergrond trekken. Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op. Door het opboenen wordt de waslaag glad, sterk en hard. Daarbij krijgt de was een zachte glans.

Afwerken: Een waslaag hoef je niet verder af te werken. Wel moet je de waslaag af en toe bijwerken en met was blijven onderhouden. De waslaag is eenvoudig (plaatselijk) bij te werken.

Min. verwerkingstemperatuur: 5 ℃.
Max. verwerkingstemperatuur: 25 ℃.

Reinigen: Gereedschap reinigen met terpentine.

Let op! Zet altijd eerst een proefstukje op om te zien of u de gewenste afwerking krijgt. Dit kan namelijk per houtsoort verschillen.

Droogtijd
Stofdroog: na ca. 12 uur bij 18℃.
Overschilderbaar: na ca. 12 uur bij 18℃.

Opslag
2 jaar in originele ongeopende verpakkingen, vorstvrij, op een droge plek (temperatuur tussen de 5℃ en 35°C). Voorkom bevriezing tijdens vervoer en opslag.

Ook interessant

€ 19,95
€ 23,95