Geen producten (0)
Geen producten (0)

Lacq Rapid Oil 2C

€ 41,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd Voor 15:00 besteld = Verzonden
Specificaties
Productcode 2341-2758
Omschrijving

Lacq Rapidoil 2C is een product bestaande uit 2 componenten. Component A is op basis van plantaardige olie en is volledig vrij van oplosmiddel. Met slechts één enkele laag geeft u het hout kleur en de bescherming die het verdiend. Met het toevoegen van de oplosmiddel vrije accelerator (component B) versnelt u de droging van de olie waardoor het behandelde oppervlakte sneller te belasten is. De A component kan ook worden toegepast als renovatie- of onderhoudsolie op ondergronden de eerder behandeld zijn met Rapidoil.

Lacq Rapidoil 2C is bestendig tegen water, dus ook geschikt voor badkamers en keukens. Het kleurt en beschermt in één laag. Het heeft een hoge penetratie in ondergrond, waardoor het hout van binnenuit beschermd wordt. Daarnaast bestaat het product uit meer dan 95% herwinbare grondstoffen en bied hierdoor een duurzame bescherming. 

Lacq Rapidoil 2C kan naast toepassing op vloeren, ook perfect op tafelbladen, keukenbladen en meubels aangebracht worden.

Leverbaar in 0,5L en 1L verpakking.

Gebruiksdoel
Parketvloeren
Houten tafelbladen
Keukenbladen
Ander binnen hout

Toepassing
Binnen

Verbruik
Circa 30 - 50 m² per liter.

Rendement is altijd afhankelijk van de structuur, zuiging van het hout, de laagdikte, hetgebruikte gereedschap en de omstandigheden van het aanbrengen.

Afwerking
Halfglans

Verdunning
Het product is gebruiksklaar en hoeft dus niet verdund te worden.

Gebruiksaanwijzing
Onbehandeld hout: schuur het oppervlak volgens de regels van de hout. Gebruik hiervoor geen fijnere korrel dan 120. Let erop dat schuursporen en onregelmatigheden na het aanbrengen van de olie extra zullen opvallen. Na het schuren grondig stofzuigen en alle stofrestanten verwijderen. Meng de A en B Component zorgvuldig en roer het mengsel 2 minuten goed door. Wees er zeker van dat het te behandelen oppervlak droog is. Breng een kleine hoeveelheid Lacq Rapidoil 2C aan en verspreid deze met een doek of boenmachine met dunne beige pad. Werk in vlakken van 5 - 10 m². Laat Rapidoil 2C enkele minuten inwerken. Verwijder daarna alle overtollige olie binnen 15 minuten per zone. Gebruik hiervoor een doek of boenmachine met witte pad. Het oppervlak moet handdroog aanvoelen! Werk alle zones op dezelfde manier af. In een goed geventileerde ruimte kan het oppervlak na 24 - 36 uur na de behandeling belast worden. Na 5 dagen kan op het oppervlak gereinigd en onderhouden worden met Lacq Vloerzeep.

Let op! Het product is gebruiksklaar dus niet verdunnen! Na het mengen maximum 4 - 6 uur verwerkbaar (afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Zet altijd eerst een proefstukje op om te zien of u de gewenste afwerking krijgt. Dit kan namelijk per houtsoort verschillen.

Min. verwerkingstemperatuur: 5 ℃.
Max. verwerkingstemperatuur: 30 ℃.

Reinigen: Gereedschap reinigen met water.

Let op! Gebruikte lappen, doeken etc. overgieten met water in verband met broeigevaar.

Droogtijd
Stofdroog: na ca. 24 uur bij 18℃.
Overschilderbaar: na ca. 36 uur bij 18℃.

Opslag
Lacq Rapidoil 2C kan gedurende 24 maanden worden opgeslagen in een koele droge omgeving en in de oorspronkelijke ongeopende verpakking. Heb je niet alles in 1 keer nodig, meng de componenten dan niet met elkaar, want dit verhard snel en is daarna niet meer te gebruiken.

Ook interessant

€ 19,95
€ 23,95