Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Lacq Vlonder en Terrasolie

€ 19,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd Voor 15:00 besteld = Verzonden
Specificaties
Productcode 2233-2752
Omschrijving

Lacq Vlonder- en Terrasolie beschermt uw (hard)houten vlonderdelen tegen verwering maakt deze waterafstotend en verrijkt de houtkleur. Deze vlonder- en terrasolie is samengesteld uit hoogwaardige plantaardige oliën en wassen en is daardoor maximaal impregnerend. Dit voorkomt de aangroei van algen en schimmels. Lacq Vlonder- en Terrasolie is zeer eenvoudig in gebruik en u bent klaar in slechts 1 laag.

Verkrijgbaar in de kleuren Bankirai en Naturel.

Leverbaar in 1L, 2,5L en 20L verpakking.

Gebruiksdoel
Vlonderdelen
Terrassen
Schuttingen

Toepassing
Buiten

Verbruik
Circa 10 – 15 m² per liter.

Rendement is altijd afhankelijk van de structuur, zuiging van het hout, de laagdikte, het gebruikte gereedschap en de omstandigheden van het aanbrengen.

Verdunning
Het product is gebruiksklaar en hoeft dus niet verdund te worden.

Gebruiksaanwijzing
Verwerking: Laat de Vlonder- & Terrasolie op kamertemperatuur komen. Verwerken tussen de 9℃ en 25 ℃. Alle bestaande verf en beits lagen eerst verwijderen. Vergrijsd hout eerst ontgrijzen met Lacq Turbogel. Het hout altijd reinigen en ontvetten vóór behandeling met Vlonder- & Terrasolie. Gebruik hiervoor Fluxaf Pro-Clean of Fluxaf Power-Clean. Goed oproeren vanaf de bodem. Gebruik een platte kwast of roller geschikt voor oplosmiddel houdende verf. Breng de olie voor een goede afwerking aan in de lengterichting van het hout. Werk in zones of plank voor plank. Laat de olie 10-15 minuten intrekken. Om laagdikte opbouw te voorkomen, de overtollige olie uitboenen met een niet pluizende doek tot het houten oppervlak handdroog aanvoelt. Wanneer er na droging nog ‘schrale’ plekken zijn, de behandeling herhalen. Voorkom laagdikte opbouw: Wanneer u de overtollige olie niet uit boent, kunnen er glimmende en/of plakkerige plekken ontstaan op het hout.

Let op! Duur van de houtbescherming is afhankelijk van de kwaliteit van het hout, juiste voorbehandeling, uitvoering van het schilderwerk, onderhoud en de intensiteit van belasting. Zet altijd eerst een proefstukje op om te zien of u de gewenste afwerking krijgt. Dit kan namelijk per houtsoort verschillen.

Reinigen: Gereedschap reinigen met terpentine.

Let op! Er bestaat broei- en brandgevaar bij het gebruikte textiel. Altijd overgieten met water en uitgebreid laten drogen.

Droogtijd
Stofdroog: na ca. 1 uur bij 18ºC.
Overschilderbaar: na ca. 8 uur bij 18ºC.

Let op! Droogtijden zijn afhankelijk van de aangebrachte laag en de omgevingstemperatuur. Optimale omstandigheden zijn 20ºC.

Opslag
In ongeopende goed afgesloten verpakking, droog bewaard bij een temperatuur tussen de 3°C. en 25°C zijn de product eigenschappen circa 2 jaar gegarandeerd. Halfvolle blikken overgieten in een kleiner blik helpt vel vorming en indroging voorkomen.

Ook interessant

€ 19,95
€ 23,95